Zielona tajwańska herbata z wysoką zawartością katechin.

Głęboki słodkawy aromat.

Pełny, „okrągły”, odrobinę oleisty smak, z przyjemną trawiastą nutą bez goryczy, zostawia długi świeży posmak.

Zaspokaja pragnienie, orzeźwia, ma wyraźne działanie antyoksydacyjne.

Uniwersalna codzienna herbata, odpowiednia dla częstego picia. Wspaniały digestif i aperitif.

:::::

Parzenie: W odróżnieniu od wielu zielonych herbat nasza herbata nie jest tak kapryśna w parzeniu. Można ją zaparzyć i wrzątkiem i wodą o temperaturze 70-80 c°. 3 g herbaty zalać 300-500 ml wody. By w pełni wykorzystać zdrowotne właściwości tej herbaty należy parzyć ją ok. 20 min. Jeżeli chcemy po prostu napić się herbaty, wówczas należy parzyć ją 3-5 minut, po czym 2/3 naparu przelać do innego naczynia, a resztę zalać wrzątkiem i zaparzyć ponownie. Przy takim sposobie parzenia herbata również będzie miała swoje zdrowotne właściwości.