Aromat: Klasyczny, intensywny, herbaciany.

Smak: solidny, z miodowo-kwiatowymi nutami.

Posmak: długi, przyjemnie cierpki, z lekką mentolową aluzją.

Pobudza i podnosi nastrój

Ta herbata jest produkowana z liści krzewu herbacianego Jin Xuan (TTES #12).“Dwunastka” (albo Taiwan Breakfast) jest etalonem czarnej (czerwonej) herbaty.

Po prostu napić się herbaty? Nr.12 jest właśnie tym, co jest do tego potrzebne. Pasuje do każdej pogody i każdego sezonu, można ją pić samą i z przeróżnymi przekąskami, można delektować się nią, a można ją też pić jako codzienną herbatę.

Ta herbata wspaniale łączy się ze wszystkim, do czego powinna pasować dobra czarna herbata. Cukier, cytryna, mleko, tradycyjne polskie i europejskie dodatki do herbaty, słodkie wina, whisky, brandy i nawet kanapki z kiełbasą :)

To klasyczna czarna (czerwona) herbata o wysokim potencjale gatronomicznym. Wyrazista, głęboka, aromatyczna, cierpka, z miodowo-mentolowymi odcieniami – znakomicie pobudza rano i mobilizuje po obiedzie.