Tajwańska zielona herbata z naturalną aromatyzacją.

Aromat: lekki, egzotycznych owoców.

Smak: Pikantny, przyjemny, z wyraźnym, trochę cierpkim posmakiem.

Aromat marakui (passiflora, granadilla, męczennica jadalna) jest klasyką egzotycznych aromatów – działa on jako „włącznik” pozytywnego, a nawet „świątecznego” nastroju.

A w dodatku ten aromat bardzo dobrze łączy się z zieloną herbatą

Jako podstawa tej herbaty użyta została zielona herbata z wysoką zawartością katechinów – podstawowych antyoksydantów herbaty, które są środkiem profilaktycznym i spowalniającym procesy starzenia.

:::::

Parzenie: Wszystkie herbaty przygotowane na podstawie zielonej herbaty z wysoką zawartością katechinów (i samą tę herbatę) można parzyć na dwa sposoby, w zależności od celu.

Najpierw zalać 3 g herbaty 300-500 ml wody.

By otrzymać napój z maksymalną zawartością pożytecznych substancji, należy parzyć herbatę przez 20 min (pamiętajmy, że herbata przejawia swoje właściwości lecznicze gdy pije się ją regularnie przez dłuższy okres czasu).

Jeżeli chcemy po prostu napić się herbaty, wówczas po 3-5 minutach parzenia należy przelać 2/3 naparu do innego naczynia, a do imbryka lub czajniczka, w którym herbata jest parzona, dolać znów wrzątku. Parzenie można powtarzać kilkakrotnie.